Barabási Albert-László egy marslakó

 

 

 

Barabási-Albert László 2019. március 20-án volt a RefCOO (és persze Vecsei H. Miklós) vendége az Átrium Színházban.

A Marslakók Vecsei H. Miklós talkshow-ja, ahol híres külföldön dolgozó magyar kutatókat kérdez. Vajon kiből lesz nemzetközi karriert befutó szakember? Ki vagy mi segítette őt pályafutásuk során? Hogy változott meg a világról alkotott képük? Hogyan kamatozik külföldön a magyar szellemi tőke?

A Marslakók sorozatot a RefCOO Kutatóműhely szervezi.

Külön világokban, párhuzamos dimenziókban élnek ma tudósok, politikusok, művészek, vallásos hívő és tagadó emberek? Lehetetlen ma már ezeknek a világoknak a képviselőit egy asztalhoz ültetni?
Szerintünk nem.
Szerintünk van út a tagadasból az elfogadásba. Szerintünk nincs fekete és fehér a közéletben. Szerintünk csak a nem átadott tudás értéktelen. Szerintünk az értelmes párbeszédnek mindig van helye.
A Károli Gáspár Református Egyetemen dolgozó szervezői csapat vagyunk, akik ezt a filozófiát képviseljük rendezvenyeinken keresztül.

Itt megtalálsz minket: https://www.facebook.com/RefCOO/
Dr. Bársony Márton, Csöregi Csenge, és Kanyó Ferenc

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása